Behandlingar

Behandlingar

Massage

Massage är både ett sätt att komma närmare sin häst som ägare och ett utmärkt

Hovvård

 

Jag utför hovvård på barfota hästar. Jag tar inte av skor och sätter inte heller på skor utan arbetar med att få fram hästens optimala form och funktion i hoven. Oförklarliga hältor, hovsprickor och andra problem blir oftast bättre redan från början, men vissa saker tar tid att få rätt på. Mycket beror på hästens levnadsförhållanden samt hur länge problemem funnits. För att barfota ska fungera optimalt är dt viktigt att hästen får leva som en häst, dvs fri tillgång till kraftfoder, fri att röra sig hela dygnet på olika underlag och leva i flock. Även foder är väldigt viktigt. Ett bra grovfoder med tillskott av de vitaminer och mineraler som behövs är oftast tillräckligt. Läs gärna mer om barfota hovvård och dess fördelar på Nordiska hovvårdsförbundets hemsida.

Carinas häst och hovvård

Biolight är en ljusbehandling som arbetar med rött och infrarött ljus. Det är ingen värme eller vibrationsbehandling. Det som händer är att cirkulationen ökar i det område som behandlas samt att syresättningen förbättras. Detta hjälper kroppen att läka sig själv. Det fungerar lika bra på människa som på häst. Muskler, senor, leder, sår, värk, alla är de värda att behandla med Biolight. Ibland kommer reaktionen omedelbart, ibland kommer den efter en liten stund, eller t o m nästa dag.

Läs gärna om resultat som andra fått här

 

Mina egna resultat på biolight behandlingar är bland annat mitt eget knä som jag skadade sommaren 2013. När det börjar låsa sig eller kännas styvt kör jag en behandling och det fungerar igen. Småsår på mig och barnen läker på nolltid efter en behandling.

 

Har även behandlat värk i axlar på några personer och det har varit med resultat allt ifrån att värken helt gått bort till att det lindrats så att man kunnat plocka bort den dagliga dosen av värktabletter. Sår under fot som gjorde att hon inte kunde belasta foten på rätt sätt, två program och hon kunde sätta ner foten och det började läka bättre.

 

På hästar som ömmade i ryggen kraftigt före behandlingen visades ingen ömhet alls efteråt. En häst med väldigt spända muskler i ryggen började darra i hela kroppen när det släppte och var efteråt som en vild unghäst i hagen.

Har ännu ingen egen erfarenhet av sen och sårskador på hästar så om någon har dessa problem kommer jag gärna och behandlar för att både hjälpa hästen till snabbare läkning med också för att få lite resultat att visa upp.

 

Acupressur

Copyright © All Rights Reserved