Om mig

Om mig

Jag är 45 år och har alltid gillat hästar.

Som så många andra började jag med att rida på ridskolor och hos kompisar som hade egna hästar. Det dröjde till 2003 innan jag köpte min egna första häst, Islandshästen Vaenting. Ett par år senare kom Gryning in i familjen så att jag skulle kunna ha hästarna hemma, för ingen häst ska gå ensam i sin hage. 2006 kom fölet Ljosi, som Vaenting är mamma till.

 

Ganska tidigt började jag fundera på om vi verkligen har hästarna på hästars villkor. Jag läste om ett turridningsföretag i norra delarna av landet som hade sina hästar barfota och vilka hälsofördelar det hade för hästarna. Så då började jag kolla upp det lite mer och gick själv ett par kurser innan jag 2005-2007 utbildade mig till hovvårdare.

Genom detta ökade också mitt intresse för att se till hela hästen och inte bara titta på en del i taget, att försöka hitta orsaken till problemen och inte bara försöka kurera symptom. Så det senaste året har jag även utbildat mig till hästmassage terapeut som ett bra komplement till hovvården. Efter utbildningen kom jag också i kontaktmed ett redskap som heter Biolight, och från och men mars i år, 2014, har jag införskaffat en sådan.

Utöver hästar är jag väldigt musik och sång intresserad och har sjungit hela mitt liv i körer och talangjakter. Sedan 2005 har jag den stora gjädjen att vara sångerska i bandet 6PACK och har med dem fått uppleva fantastiska spelningar på pubar, firmafester, bröllop, 50 års fester, våra härliga Rocka Grill kvällar under fem år och mycket annat

Carinas häst och hovvård

Min familj

Min älskade familj består av min sambo Paul som kommer från Australien samt våra två barn, Daniel och Madeleine.

Copyright © All Rights Reserved